Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın kapkaloriın kilitleri, menteşeleri ve diğer parçaları periyodik olarak arama edilmelidir. Yangın bapsı hassaten, her sene en az bir kere denetleme edilmeli ve sınav edilmelidir.
Evlerde, çalışmayerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve hafif şekilde yangın alanlarını vazgeçme etmesi için kullanılmakta olan önemli dokumalar arasındadır.
E120 sertifikasına mevla yangın kapıları, mürtefi metanet ve emniyet standartlarına amelî olarak tasarlanmıştır. Yangın sırasında hem alevlere hem de tütünın yayılmasına karşı dokunaklı bir esirgeme katkısızlar.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.
Fonksiyonel evetğu denli dekoratif düşüncemlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine munis olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.
Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, Yangın Merdiveni Kapısı yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.
İç kısmındaki ürkü barın hariçarı doğru itilmesiyle kapı açılır. Yangınla omuz omuza oluşan zehirleyici gazlardan kurtulmanın en patetik yolu maske yasak ise yangın kapısından tahliye etmektir.
Kullanılacak şahıs adetsı 100 kişdobra aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH Pas veya PANİK Pas olmalıdır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.
İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili mevki önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Elektrostatik boya ile kaplanmış yangın bapları, alevlere karşı mukavim hale gelir. Yaylı menteşeler ise bapnın otomatik olarak kapanmasını katkısızlayarak, yangın çabucak esrar ve alevlerin yayılmasını önler.
Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde sıcaklık ve yaman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bağlamlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.